gastro postao
Pomiješajte mnoštvo orijentalnih začina za pikantan obrok
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 19
Potrebno vam je
- 0.50 šalica kokos, suhi
- kumin, mljeveni
- 0.50 mala žlica korijander
- 1 kom čili papričica
- 2 režanj češnjak
- 0.50 dl voda
- sol
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 mala žlica gorušica,sjemenke
- crvena paprika
- 450 g mahune zelene (mlade)
- 1 šalica kukuruz u zrnu, suhi
- kurkuma
- cajenski papar
Priprema
- U manjoj zdjelici pomiješati kokos, kim, korijander, cayenne papar, kurkumu, čili (papričica prerezana po dužini zajedno sa stabljikom), češnjak, ¼ šalice vode i ½ žličice soli.
- U woku ili većoj tavi zagrijati ulje na srednje do jakoj vatri pa pirjati sjemenke gorušice i ljutu crvenu papriku dok gorušica počne pucati i poprimi sivu boju.
- Dodati mahune i kukuruz te pržiti oko 8 minuta uz miješanje.
- Dodati smjesu začine iz zdjelice i kuhati uz povremeno miješanje dok povrće omekša, 8 do 10 minuta. Ukoliko se želi smanjiti ljutina, prije dodavanja smjese začina u wok može se izvaditi čili. Ako smjesa postane presuha i počne se primati za dno posude, dodati malo vode.
- Na kraju začiniti sa soli po ukusu.