Recepti 13. listopada 2014.

Pikantan stir fry s mahunama

Pikantan stir fry s mahunama
gastro postao gastro.24sata.hr
Pomiješajte mnoštvo orijentalnih začina za pikantan obrok

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 19

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica kokos, suhi
  • kumin, mljeveni
  • 0.50 mala žlica korijander
  • 1 kom čili papričica
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 dl voda
  • sol
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 mala žlica gorušica,sjemenke
  • crvena paprika
  • 450 g mahune zelene (mlade)
  • 1 šalica kukuruz u zrnu, suhi
  • kurkuma
  • cajenski papar

Priprema

  1. U manjoj zdjelici pomiješati kokos, kim, korijander, cayenne papar, kurkumu, čili (papričica prerezana po dužini zajedno sa stabljikom), češnjak, ¼ šalice vode i ½ žličice soli.
  2. U woku ili većoj tavi zagrijati ulje na srednje do jakoj vatri pa pirjati sjemenke gorušice i ljutu crvenu papriku dok gorušica počne pucati i poprimi sivu boju.
  3. Dodati mahune i kukuruz te pržiti oko 8 minuta uz miješanje.
  4. Dodati smjesu začine iz zdjelice i kuhati uz povremeno miješanje dok povrće omekša, 8 do 10 minuta. Ukoliko se želi smanjiti ljutina, prije dodavanja smjese začina u wok može se izvaditi čili. Ako smjesa postane presuha i počne se primati za dno posude, dodati malo vode.
  5. Na kraju začiniti sa soli po ukusu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.