gastro postao
Kremasti umak od gljiva s vrhnjem za kuhanje odlično se slaže s pečenim pilećim prsima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 428
Potrebno vam je
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 0.24 mala žlica sol
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 500 g shitake gljiva
- 1 žlica vino bijelo
- 1 dl pileći temeljac
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- 2 žlica vlasac ( listovi)
Priprema
- Začinite piletinu paprom i solju s obje strane. Zagrijte ulje u dubokoj tavi na umjerenoj vatri. Stavite piletinu u tavu i pržite oko 15 minuta te okrenite nekoliko puta kako meso ne bi zagorjelo. Izvadite meso i prekrijte kako bi ostalo toplo.
- Dodajte luk u tavu i pržite miješajući. Nakon toga dodajte gljive i pirjajte ih često miješajući. Ulijte vino. Dodajte temeljac pa kuhajte minutu. Umiješajte vrhnje i vlasac. Ponovno dodajte piletinu kako bi se obložila umakom te kuhajte oko minutu.
Kremasti umak od gljiva s vrhnjem za kuhanje odlično se slaže s pečenim pilećim prsima
Izvor Skuhatćute