Recepti 03. listopada 2014.

Pileća prsa s umakom od gljiva

Pileća prsa s umakom od gljiva
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti umak od gljiva s vrhnjem za kuhanje odlično se slaže s pečenim pilećim prsima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 428

Potrebno vam je

  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.24 mala žlica sol
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 500 g shitake gljiva
  • 1 žlica vino bijelo
  • 1 dl pileći temeljac
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • 2 žlica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Začinite piletinu paprom i solju s obje strane. Zagrijte ulje u dubokoj tavi na umjerenoj vatri. Stavite piletinu u tavu i pržite oko 15 minuta te okrenite nekoliko puta kako meso ne bi zagorjelo. Izvadite meso i prekrijte kako bi ostalo toplo.
  2. Dodajte luk u tavu i pržite miješajući. Nakon toga dodajte gljive i pirjajte ih često miješajući. Ulijte vino. Dodajte temeljac pa kuhajte minutu. Umiješajte vrhnje i vlasac. Ponovno dodajte piletinu kako bi se obložila umakom te kuhajte oko minutu.

Kremasti umak od gljiva s vrhnjem za kuhanje odlično se slaže s pečenim pilećim prsima

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.