gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 103
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom čili papričica, zelena
- 1 režanj češnjak
- 450 g mljevena piletina
- 1 šalica krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica pinjoli
- 115 g sušena rajčica
- 5 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 žličica ružmarin
- 2 žličica peršin, list
- 0.50 žličica sol
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°c. Na zagrijanom ulju propirjajte luk, nasjeckanu papriku, čili papričicu i češnjak pet minuta. Ostavite da se ohladi.
- U velikoj zdjeli izmiješajte piletinu, krušne mrvice, jaje, pinjole, rajčice, mlijeko, začine i sol. Umiješajte smjesu s lukom. Dobro sve izmiješajte, no ne pretjerano, pa premjestite smjesu u namašćen kalup. Pecite otkriveno oko sat vremena.