Recepti 04. listopada 2014.

Pileća štruca

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 103

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom čili papričica, zelena
  • 1 režanj češnjak
  • 450 g mljevena piletina
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica pinjoli
  • 115 g sušena rajčica
  • 5 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 žličica ružmarin
  • 2 žličica peršin, list
  • 0.50 žličica sol

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°c. Na zagrijanom ulju propirjajte luk, nasjeckanu papriku, čili papričicu i češnjak pet minuta. Ostavite da se ohladi.
  2. U velikoj zdjeli izmiješajte piletinu, krušne mrvice, jaje, pinjole, rajčice, mlijeko, začine i sol. Umiješajte smjesu s lukom. Dobro sve izmiješajte, no ne pretjerano, pa premjestite smjesu u namašćen kalup. Pecite otkriveno oko sat vremena.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.