gastro postao
Pionir tv kulinarstva Stevo Karapandža donosi recept za ukusne pileće meso u umaku od rajčica i kukuruza
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 494
Potrebno vam je
- 2 kom pileći batak
- 2 kom pileći zabatak
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 250 g kukuruz u zrnu, suhi
- 600 g rajčica, crvena
- 2 dl vino bijelo
- 0.50 vezica peršin, list
- 0.50 vezica korijander
- sol
- papar
Priprema
- Pileće batke i zabatke odvojite. Protisnite češnjak, pomiješajte s uljem te posolite i popaprite. Operite meso, posušite i premažite pripremljenim uljem.
- Pećnicu ugrijte s limom na 180°c. Stavite piletinu na lim i pecite desetak minuta. Zalijte bijelim vinom, dodajte mladi kukuruz u zrnu i lagano kuhajte pola sata i dalje u pećnici.
- Pred kraj, kad je meso omekšalo, dodajte narezane komade rajčice te nasjeckani peršin i korijandar. Pustite da se tekućina malo reducira pa, prema potrebi, dotjerajte okus solju i paprom.