Recepti 13. listopada 2014.

Pileći bataci s kukuruzom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pionir tv kulinarstva Stevo Karapandža donosi recept za ukusne pileće meso u umaku od rajčica i kukuruza

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 494

Potrebno vam je

  • 2 kom pileći batak
  • 2 kom pileći zabatak
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 250 g kukuruz u zrnu, suhi
  • 600 g rajčica, crvena
  • 2 dl vino bijelo
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 0.50 vezica korijander
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pileće batke i zabatke odvojite. Protisnite češnjak, pomiješajte s uljem te posolite i popaprite. Operite meso, posušite i premažite pripremljenim uljem.
  2. Pećnicu ugrijte s limom na 180°c. Stavite piletinu na lim i pecite desetak minuta. Zalijte bijelim vinom, dodajte mladi kukuruz u zrnu i lagano kuhajte pola sata i dalje u pećnici.
  3. Pred kraj, kad je meso omekšalo, dodajte narezane komade rajčice te nasjeckani peršin i korijandar. Pustite da se tekućina malo reducira pa, prema potrebi, dotjerajte okus solju i paprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.