Recepti 03. listopada 2014.

Pileći ražnjići s limunskom travom

Pileći ražnjići s limunskom travom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zalogajčići od mljevenog mesa piletine s laganim preljevom od jogurta, limunovog soka i krastavca

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 179

Ražnjići

  • 1 režanj češnjak
  • đumbir, korijen
  • čili u prahu
  • ulje maslinovo
  • 1 žlica soja umak
  • 600 g mljevena piletina
  • limunska trava, stabljika

Preljev

  • 3 žlica jogurt (3.2% masti)
  • limunov sok
  • korijander
  • 1 žlica krastavci (svježi, sirovi)

Priprema

  1. Nasjeckajte češnjak, đumbir, korijandar i čili pa stavite u vruću tavu. Dodajte sojin umak i piletinu, promiješajte i kuhajte dok piletina ne bude gotova. Na kraju dodajte limunsku travu pa oblikujte kuglice koje nabodete na ražnjiće.
  2. Prepecite ih na tavi na maslinovu ulju. Za preljev pomiješajte sve sastojke (krastavac neka bude na sitno nasjeckan) i stavite ga na ražnjiće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.