gastro postao
Zalogajčići od mljevenog mesa piletine s laganim preljevom od jogurta, limunovog soka i krastavca
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 179
Ražnjići
- 1 režanj češnjak
- đumbir, korijen
- čili u prahu
- ulje maslinovo
- 1 žlica soja umak
- 600 g mljevena piletina
- limunska trava, stabljika
Preljev
- 3 žlica jogurt (3.2% masti)
- limunov sok
- korijander
- 1 žlica krastavci (svježi, sirovi)
Priprema
- Nasjeckajte češnjak, đumbir, korijandar i čili pa stavite u vruću tavu. Dodajte sojin umak i piletinu, promiješajte i kuhajte dok piletina ne bude gotova. Na kraju dodajte limunsku travu pa oblikujte kuglice koje nabodete na ražnjiće.
- Prepecite ih na tavi na maslinovu ulju. Za preljev pomiješajte sve sastojke (krastavac neka bude na sitno nasjeckan) i stavite ga na ražnjiće.
Izvor Skuhatćute