Recepti 13. listopada 2014.

Pileći zabatci pirjani u pivu i senfu dijon

Pileći zabatci pirjani u pivu i senfu dijon
gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjanje u pivu svakome mesu daje posebnu mekoću i okus. No, zašto ne probati pileće zabatke ovaj puta pripremljene u malo drugačijoj kombinaciji, bezalkoholnom pivu?

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 985

Potrebno vam je

  • 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 200 g senf dijon
  • 0.50 l karlovačko 0,0% maxx
  • 0.30 l pileći temeljac
  • 0.10 l vrhnje za kuhanje
  • 2 režanj češnjak
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 vezica peršin, korijen s lišćem

Priprema

  1. U posudi zagrijati maslinovo ulje i na njemu popržiti pileće zabatke posoljene na strani kože do zlatne boje.
  2. Okrenuti ih i podliti pivom te ukuhavati dok se tekućina ne reducira do pola kako bi meso upilo aromu piva.
  3. Zatim dodati 2 žlice dijona i podliti pilećim temeljcem. Pustiti na laganoj vatri da se umak reducira te pred kraj legirati vrhnjem za kuhanje, začiniti solju i paprom te posuti sitno sjeckanim svježim peršinom.
  4. Tako pripremljenu aromatičnu piletinu poslužiti uz povrće glazirano na maslacu i pržene krumpiriće.

Pirjanje u pivu svakome mesu daje posebnu mekoću i okus. No, zašto ne probati pileće zabatke ovaj puta pripremljene u malo drugačijoj kombinaciji, bezalkoholnom pivu?

Izvor Kuharica "7 pivskih recepata za Uskrs"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.