gastro postao
Pirjanje u pivu svakome mesu daje posebnu mekoću i okus. No, zašto ne probati pileće zabatke ovaj puta pripremljene u malo drugačijoj kombinaciji, bezalkoholnom pivu?
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 985
Potrebno vam je
- 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 200 g senf dijon
- 0.50 l karlovačko 0,0% maxx
- 0.30 l pileći temeljac
- 0.10 l vrhnje za kuhanje
- 2 režanj češnjak
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 vezica peršin, korijen s lišćem
Priprema
- U posudi zagrijati maslinovo ulje i na njemu popržiti pileće zabatke posoljene na strani kože do zlatne boje.
- Okrenuti ih i podliti pivom te ukuhavati dok se tekućina ne reducira do pola kako bi meso upilo aromu piva.
- Zatim dodati 2 žlice dijona i podliti pilećim temeljcem. Pustiti na laganoj vatri da se umak reducira te pred kraj legirati vrhnjem za kuhanje, začiniti solju i paprom te posuti sitno sjeckanim svježim peršinom.
- Tako pripremljenu aromatičnu piletinu poslužiti uz povrće glazirano na maslacu i pržene krumpiriće.
Pirjanje u pivu svakome mesu daje posebnu mekoću i okus. No, zašto ne probati pileće zabatke ovaj puta pripremljene u malo drugačijoj kombinaciji, bezalkoholnom pivu?