Recepti 13. listopada 2014.

Piletina punjena špinatom i ricottom

Piletina punjena špinatom i ricottom
gastro postao gastro.24sata.hr
Nagradite se ovim ukusnim jelom "za prste polizati"

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 273

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 125 g mladi špinat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 150 ml pileći temeljac
  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)

Priprema

  1. Zarežite “rasporak” na jednoj strani svakog komada pilećih prsa kako biste napravili “džep” u koji ćete staviti nadjev. Budite pažljivi da ne prerežete previše.
  2. Zagrijte polovinu ulja u teflonskoj tavi. Dodajte luk i pržite polagano 2-3 minute, dok ne omekša. Dodajte muškatni oraščić i špinat te nastavite pržiti oko 3-4 minute, sve dok se špinat ne skuha i sva vlaga ne ispari. Na kraju dodajte začine i ricottu.
  3. Napunite pileća prsa smjesom od špinata i zatvorite ih čačkalicama. Prije zagrijte pećnicu na 200°C.
  4. Zagrijte preostalo ulje u teflonskoj tavi. Stavite pileća prsa i pržite ih dok ne dobiju smeđu boju sa svake strane.
  5. Stavite sve u vatrostalnu zdjelu i dodajte pileći temeljac. Stavite u pećnicu i pecite 25-30 minuta dok piletina ne bude sasvim gotova.

Izvor "Kuharica za dijabetičare"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.