gastro postao
Nagradite se ovim ukusnim jelom "za prste polizati"
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 273
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 125 g mladi špinat
- sol
- svježe mljeveni papar
- 150 ml pileći temeljac
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
Priprema
- Zarežite “rasporak” na jednoj strani svakog komada pilećih prsa kako biste napravili “džep” u koji ćete staviti nadjev. Budite pažljivi da ne prerežete previše.
- Zagrijte polovinu ulja u teflonskoj tavi. Dodajte luk i pržite polagano 2-3 minute, dok ne omekša. Dodajte muškatni oraščić i špinat te nastavite pržiti oko 3-4 minute, sve dok se špinat ne skuha i sva vlaga ne ispari. Na kraju dodajte začine i ricottu.
- Napunite pileća prsa smjesom od špinata i zatvorite ih čačkalicama. Prije zagrijte pećnicu na 200°C.
- Zagrijte preostalo ulje u teflonskoj tavi. Stavite pileća prsa i pržite ih dok ne dobiju smeđu boju sa svake strane.
- Stavite sve u vatrostalnu zdjelu i dodajte pileći temeljac. Stavite u pećnicu i pecite 25-30 minuta dok piletina ne bude sasvim gotova.
Izvor "Kuharica za dijabetičare"