Recepti 1819 prikaza 16. svibnja 2016.

Začinite dan: Piletina s narančom i đumbirom

Piletina s narančom i đumbirom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznato je da se piletina savršeno ljubi s narančom, a za još bolji doživljaj dodajte đumbir i poslužite s rižom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 324

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 60 ml soja umak
  • 3 žlica đumbir, korijen
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žličica rižin ocat
  • 2 žličica muscovado smeđi šećer
  • 2 žličica narančina kora
  • 600 g Pileća prsa
  • 1 žlica kukuruzni škrob
  • bijeli papar

Priprema

  1. U maloj zdjelici pomiješajte sok naranče, umak od soje, đumbir, češnjak, 1 žlicu ulja, ocat, šećer, narančinu koricu i papar.
  2. Piletinu narežite na trakice i stavite u plastičnu vrećicu sa zip zatvaračem i ulijte 1/3 marinade. Zatvorite, protresite i marinirajte 1 sat u hladnjaku.
  3. Izvadite piletinu iz vrećice a višak marinade odbacite.
  4. Zagrijte veću tavu ili wok, dodajte preostalo ulje i pecite piletinu u dvije ture po 5-6 min, dok piletina poprimi zlatno smeđu boju. Odložite sa strane.
  5. Smanjite jačinu vatre, dodajte preostalu marinadu u tavu te zagrijte do vrenja.
  6. U manjoj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob sa jednom žlicom vode pa ulijte u marinadu i kuhajte 1 min.
  7. Dodajte piletinu u tavu i kuhajte sve skupa još 1 min.

Poznato je da se piletina savršeno ljubi s narančom, a za još bolji doživljaj dodajte đumbir i poslužite s rižom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.