gastro postao
Poznato je da se piletina savršeno ljubi s narančom, a za još bolji doživljaj dodajte đumbir i poslužite s rižom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 324
Potrebno vam je
- 1.50 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
- 60 ml soja umak
- 3 žlica đumbir, korijen
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žličica rižin ocat
- 2 žličica muscovado smeđi šećer
- 2 žličica narančina kora
- 600 g Pileća prsa
- 1 žlica kukuruzni škrob
- bijeli papar
Priprema
- U maloj zdjelici pomiješajte sok naranče, umak od soje, đumbir, češnjak, 1 žlicu ulja, ocat, šećer, narančinu koricu i papar.
- Piletinu narežite na trakice i stavite u plastičnu vrećicu sa zip zatvaračem i ulijte 1/3 marinade. Zatvorite, protresite i marinirajte 1 sat u hladnjaku.
- Izvadite piletinu iz vrećice a višak marinade odbacite.
- Zagrijte veću tavu ili wok, dodajte preostalo ulje i pecite piletinu u dvije ture po 5-6 min, dok piletina poprimi zlatno smeđu boju. Odložite sa strane.
- Smanjite jačinu vatre, dodajte preostalu marinadu u tavu te zagrijte do vrenja.
- U manjoj zdjelici pomiješajte kukuruzni škrob sa jednom žlicom vode pa ulijte u marinadu i kuhajte 1 min.
- Dodajte piletinu u tavu i kuhajte sve skupa još 1 min.
Poznato je da se piletina savršeno ljubi s narančom, a za još bolji doživljaj dodajte đumbir i poslužite s rižom