Recepti 21. siječnja 2015.

Piletina sa žara

Piletina sa žara
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani, brzi, a fini ručak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 822

Potrebno vam je

  • 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 kom ružmarin
  • 1 žlica pivo
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom salata, zelena
  • 2 šalica parmezan

Priprema

  1. U sok od limuna natrgajte ružmarin i dodajte malo piva pa time pokapajte piletinu.
  2. Ostavite da stoji u marinadi barem sat vremena.
  3. Ispecite piletinu u tavi na roštilju. Zarežite po sredini da biste vidjeli je li meso gotovo.
  4. Kad je pečeno, pustite da se ohladi oko 15 minuta pa narežite na trake.
  5. Na opranu salatu narežite krastavac i pomiješajte. Začinite salatu uljem i octom te s malo soli.

Lagani, brzi, a fini ručak

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.