Recepti 12. ožujka 2015.

Piletina u bijelom vinu

Piletina u bijelom vinu
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

marinada

  • 750 g piletina
  • 2 dl vinskog octa
  • ružmarin
  • sol
  • papar

umak

  • 2 kom klinčić
  • 2 dl bijelog vina
  • 15 dag luka
  • 2 režanj češnjaka
  • pire od rajčice

Potrebno vam je

  • maslinovo ulje

Priprema

  1. S mesa skinemo kožu. Posolimo i poparimo i ružmarin utrljamo u njega, te ga tako začinjenog stavimo u ocat da leži 2-3 sata.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje dodamo luk i dinstamo ga dok se ne zazlati, te dodamo sitno sjeckani češnjak i meso. Pirjamo uz dolijevanje vina i malo vode. Stavimo pire od rajčice po želji i 2 zdrobljena klinčića.
  3. Kad je meso omekšalo, a umak se zgusnuo poslužimo s prilogom po volji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.