gastro postao
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
marinada
- 750 g piletina
- 2 dl vinskog octa
- ružmarin
- sol
- papar
umak
- 2 kom klinčić
- 2 dl bijelog vina
- 15 dag luka
- 2 režanj češnjaka
- pire od rajčice
Potrebno vam je
- maslinovo ulje
Priprema
- S mesa skinemo kožu. Posolimo i poparimo i ružmarin utrljamo u njega, te ga tako začinjenog stavimo u ocat da leži 2-3 sata.
- Na zagrijano maslinovo ulje dodamo luk i dinstamo ga dok se ne zazlati, te dodamo sitno sjeckani češnjak i meso. Pirjamo uz dolijevanje vina i malo vode. Stavimo pire od rajčice po želji i 2 zdrobljena klinčića.
- Kad je meso omekšalo, a umak se zgusnuo poslužimo s prilogom po volji.