Recepti 13. listopada 2014.

Piletina u sezamu s brokulom i pivom

Piletina u sezamu s brokulom i pivom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prije nego što piletinu umočite u mješavinu sa sezamom, možete je umočiti u žumanjke i krušne mrvice ako želite da bude još hrskavija

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 505

Potrebno vam je

  • 100 g smeđa riža
  • 3 žlica med, vrcani
  • 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 2 žlica soja umak
  • 1 režanj češnjak
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 30 g pšenični škrob
  • 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 2 kom mladi luk
  • 600 g brokula (vrhovi s cvijetom)

Priprema

  1. Skuhajte rižu prema uputstvima na pakiranju. Za to vrijeme napravite umak. U posudi pomiješajte med, sezam, sojin umak i češnjak pa ostavite sa strane. U drugoj pomiješajte bjelanjke i škrob, dodajte piletinu i sol pa meso obložite smjesom.
  2. U tavi ugrijte žlicu ulja, dodajte pola količine piletine i pržite dok ne dobije boju oko šest-osam minuta. ostavite sa strane pa stavite još jednu žlicu ulja u tavi i prepržite ostatak piletine. Vratite piletinu u tavu s umakom u kojem se pržila, dodajte nasjeckani luk i time obložite piletinu.
  3. Zatim skuhajte brokulu na pari, potrebno je oko šest minuta. Poslužite piletinu s brokulom i rižom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.