gastro postao
Prije nego što piletinu umočite u mješavinu sa sezamom, možete je umočiti u žumanjke i krušne mrvice ako želite da bude još hrskavija
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 505
Potrebno vam je
- 100 g smeđa riža
- 3 žlica med, vrcani
- 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 2 žlica soja umak
- 1 režanj češnjak
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 30 g pšenični škrob
- 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 2 kom mladi luk
- 600 g brokula (vrhovi s cvijetom)
Priprema
- Skuhajte rižu prema uputstvima na pakiranju. Za to vrijeme napravite umak. U posudi pomiješajte med, sezam, sojin umak i češnjak pa ostavite sa strane. U drugoj pomiješajte bjelanjke i škrob, dodajte piletinu i sol pa meso obložite smjesom.
- U tavi ugrijte žlicu ulja, dodajte pola količine piletine i pržite dok ne dobije boju oko šest-osam minuta. ostavite sa strane pa stavite još jednu žlicu ulja u tavi i prepržite ostatak piletine. Vratite piletinu u tavu s umakom u kojem se pržila, dodajte nasjeckani luk i time obložite piletinu.
- Zatim skuhajte brokulu na pari, potrebno je oko šest minuta. Poslužite piletinu s brokulom i rižom.
Izvor Skuhatćute