Recepti 03. listopada 2014.

Piletina u umaku od gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za jesensku piletinu odabrala je redakcija portala Zdrava Krava

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 211

Potrebno vam je

  • 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 400 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 2 kom jaje kokošje
  • krušne mrvice
  • pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 list peršin, list
  • 1 list list bosiljka

Priprema

  1. Filete piletine uvaljajte u brašno, potom u 2 jaja pa u krušne mrvice, te ih pohajte u maslinovom ulju.
  2. Kada su fileti gotovi stavite ih na kuhinjske salvete, da se ulje iscijedi.
  3. Na ulju pirjajte usitnjeni luk, dok ne požuti, dodajt gljive te pirjajte 2-3 minute dok gljive ne omekšaju.
  4. Potom posolite, popaprite, te dodajte vrhnje za kuhanje.
  5. Pustite da vrhnje malo prokuha, dodajte peršin i bosiljak.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.