gastro postao
Recept za jesensku piletinu odabrala je redakcija portala Zdrava Krava
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 211
Potrebno vam je
- 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 400 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 2 kom jaje kokošje
- krušne mrvice
- pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 list peršin, list
- 1 list list bosiljka
Priprema
- Filete piletine uvaljajte u brašno, potom u 2 jaja pa u krušne mrvice, te ih pohajte u maslinovom ulju.
- Kada su fileti gotovi stavite ih na kuhinjske salvete, da se ulje iscijedi.
- Na ulju pirjajte usitnjeni luk, dok ne požuti, dodajt gljive te pirjajte 2-3 minute dok gljive ne omekšaju.
- Potom posolite, popaprite, te dodajte vrhnje za kuhanje.
- Pustite da vrhnje malo prokuha, dodajte peršin i bosiljak.
Izvor Zdrava Krava