Recepti 03. listopada 2014.

Pita kruščići

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi domaći kruščići mogu se jesti sami, a možete ih poslužiti i kao prilog

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 349

Potrebno vam je

  • 1 šalica voda
  • 2 mala žlica suhi kvasac
  • 3 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica sol
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Izmiješajte vodu i kvasac te ostavite da stoji pet minuta dok se kvasac ne rastopi. Dodajte 2,5 šalice brašna, sol i ulje (prema želji). Miješajte dok ne dobijete ispucano tijesto. Pospite malo brašna na radnu površinu pa mijesite tijesto pet-sedam minuta, dok ne postane glatko i elastično.
  2. Očistite zdjelu u kojem ste miješali tijesto i malo je premažite uljem. Stavite tijesto u nju i valjajte dok se ne uvalja u ulje. Pokrijte zdjelu čistom krpom ili plastičnom folijom te ostavite da se tijesto diže dok se ne udvostruči, oko sat, dva.
  3. Izvadite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu, podijelite ga na osam komada i lagano spljoštite svaki. Pospite svaki brašnom i pokrijte krpom do pečenja. Razvaljajte komade tijesta na krugove debele šest mm i promjera 20 cm. Stalno ih podižite i okrećite kako se ne bi zalijepili za podlogu.
  4. Ako se tijesto vraća u početni položaj, ostavite ga da stoji nekoliko minuta pa opet razvaljajte. Dok valjate tijesto za kruščiće, zagrijte pećnicu na 230°C. Pecite ih na limu za pečenje oko tri minute. Gotovi su kad se napuhnu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.