gastro postao
Ovi domaći kruščići mogu se jesti sami, a možete ih poslužiti i kao prilog
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 349
Potrebno vam je
- 1 šalica voda
- 2 mala žlica suhi kvasac
- 3 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica sol
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Izmiješajte vodu i kvasac te ostavite da stoji pet minuta dok se kvasac ne rastopi. Dodajte 2,5 šalice brašna, sol i ulje (prema želji). Miješajte dok ne dobijete ispucano tijesto. Pospite malo brašna na radnu površinu pa mijesite tijesto pet-sedam minuta, dok ne postane glatko i elastično.
- Očistite zdjelu u kojem ste miješali tijesto i malo je premažite uljem. Stavite tijesto u nju i valjajte dok se ne uvalja u ulje. Pokrijte zdjelu čistom krpom ili plastičnom folijom te ostavite da se tijesto diže dok se ne udvostruči, oko sat, dva.
- Izvadite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu, podijelite ga na osam komada i lagano spljoštite svaki. Pospite svaki brašnom i pokrijte krpom do pečenja. Razvaljajte komade tijesta na krugove debele šest mm i promjera 20 cm. Stalno ih podižite i okrećite kako se ne bi zalijepili za podlogu.
- Ako se tijesto vraća u početni položaj, ostavite ga da stoji nekoliko minuta pa opet razvaljajte. Dok valjate tijesto za kruščiće, zagrijte pećnicu na 230°C. Pecite ih na limu za pečenje oko tri minute. Gotovi su kad se napuhnu.
Izvor Skuhatćute