gastro postao
Neodoljiva pita od kraljice jeseni - buče
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 584
Kora
- 320 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 žličica sol
- 0.50 šalica maslac, slani
- 3.50 žličica voda
Nadjev
- 2 šalica pire od bundeve
- 340 g mlijeko, punomasno u prahu
- 2 kom jaje kokošje
- 0.75 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 žličica mljeveni cimet
- 0.50 žličica đumbir u prahu
- 0.50 žličica muškatni oraščić
- 0.50 žličica sol
Priprema
- Upalite pećnicu na 200°.
- Za izradu kore pomiješajte brašno i sol. Umiješajte komadiće maslaca i dodajte vodu žlicu po žlicu. Umijesite tijesto da bude kompaktno.
- Od tijesta oblikujte kuglu pa je na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na debljinu nekoliko mm.
- Tijesto utisnite u kalup za pitu, a višak koji padne preko ruba kalupa odrežite.
- U većoj zdjeli izmiksajte pire od buče s mlijekom u prahu, jajima, šećerom, cimetom, đumbirom, muškatnim oraščićem i soli.
- Dobiveni nadjev ulijte u pripremljeno tijesto i pecite oko 40 min u zagrijanoj pećnici.