Recepti 08. prosinca 2014.

Pita od bundeve

Pita od bundeve
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva pita od kraljice jeseni - buče

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 584

Kora

  • 320 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žličica sol
  • 0.50 šalica maslac, slani
  • 3.50 žličica voda

Nadjev

  • 2 šalica pire od bundeve
  • 340 g mlijeko, punomasno u prahu
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.75 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.50 žličica mljeveni cimet
  • 0.50 žličica đumbir u prahu
  • 0.50 žličica muškatni oraščić
  • 0.50 žličica sol

Priprema

  1. Upalite pećnicu na 200°.
  2. Za izradu kore pomiješajte brašno i sol. Umiješajte komadiće maslaca i dodajte vodu žlicu po žlicu. Umijesite tijesto da bude kompaktno.
  3. Od tijesta oblikujte kuglu pa je na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na debljinu nekoliko mm.
  4. Tijesto utisnite u kalup za pitu, a višak koji padne preko ruba kalupa odrežite.
  5. U većoj zdjeli izmiksajte pire od buče s mlijekom u prahu, jajima, šećerom, cimetom, đumbirom, muškatnim oraščićem i soli.
  6. Dobiveni nadjev ulijte u pripremljeno tijesto i pecite oko 40 min u zagrijanoj pećnici.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare