gastro postao
Japanska kraljica tikvi pristaje uz slana i slatka jela
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 226
Tijesto
- 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 100 g jogurt (3.2% masti)
- 1 kom jaje kokošje
- 10 g prašak za pecivo
- 10 g vanilin šećer
Nadjev
- 300 g hokaido bundeva
- 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 0.50 žličica mljeveni cimet
- 0.50 žličica đumbir u prahu
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, a ako je ljepljivo, dodajte još brašna te ostavite da dva sata odstoji u hladnjaku. Tankim slojem tijesta obložite namašćen i pobrašnjen okrugli kalup za pitu. Tijesto probockajte vilicom kako se ne bi napuhalo.
- Bundevu pecite u pećnici na 180°c dok sasvim ne omekša, a zatim kad se ohladi, naribajte. Pomiješajte sve sastojke za nadjev s bundevom i izlijte u kalup preko tijesta. ostatak tijesta razvaljajte i narežite na trakice te posložite kao mrežu preko nadjeva.
- Pecite u pećnici na 180°c oko 40 minuta, a kada se ohladi, pospite šećerom u prahu.