Recepti 10. listopada 2014.

Pita od hokaido-bundeve

gastro postao gastro.24sata.hr
Japanska kraljica tikvi pristaje uz slana i slatka jela

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 226

Tijesto

  • 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 100 g jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 10 g prašak za pecivo
  • 10 g vanilin šećer

Nadjev

  • 300 g hokaido bundeva
  • 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.50 žličica mljeveni cimet
  • 0.50 žličica đumbir u prahu
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, a ako je ljepljivo, dodajte još brašna te ostavite da dva sata odstoji u hladnjaku. Tankim slojem tijesta obložite namašćen i pobrašnjen okrugli kalup za pitu. Tijesto probockajte vilicom kako se ne bi napuhalo.
  2. Bundevu pecite u pećnici na 180°c dok sasvim ne omekša, a zatim kad se ohladi, naribajte. Pomiješajte sve sastojke za nadjev s bundevom i izlijte u kalup preko tijesta. ostatak tijesta razvaljajte i narežite na trakice te posložite kao mrežu preko nadjeva.
  3. Pecite u pećnici na 180°c oko 40 minuta, a kada se ohladi, pospite šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.