gastro postao
Ja jaggode samo razrežem po pola i tako stavljam na kremu, a ako su malene i sitne onda ih stavljam cijele.
Dobar tek svima!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Kore
- 30 dag mekog brašna
- 22 dag šećera
- 8 dag margarina
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kom jaja
- mlijeka
Krema
- 2 kom pudinga od vanilije
- 5.50 dl mlijeka
- 1 kom margarina
- 20 dag šećera u prahu
- 1 kg jagoda
Priprema
- Kore: Margarin izraditi sa rukama, dodati brašno, šećer i jaja te sve zajedno povezati. Po potrebi dodajte mlijeka, ako bude pretvrdo. Podijeliti na dva jednaka dijela, te razvaljati na veličinu lima za pečenje otprilike 30/40. Na lim stavite papir za pečenje te na njega koru. Peci u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta na 180°C, dok lagano ne porumeni. Kore ohladite.
- Krema: U 5,5 dcl mlijeka skuhajte puding od vanilije i stavite hladit. Posebno izradite 1 margarin sa 20 dkg šećera u prahu te sjedinite sa kremom od pudinga.
- Slaganje: Na prvu koru stavite pola kreme te po tome posložite očišćene jagode, te stavite ostatak kreme i na to drugu kremu. Pospite sa šećerom u prahu. Stavite u frižider da hlađenje i kasnije uživajte.