Recepti 08. lipnja 2015.

Pita od jagoda

Pita od jagoda
gastro postao gastro.24sata.hr
Ja jaggode samo razrežem po pola i tako stavljam na kremu, a ako su malene i sitne onda ih stavljam cijele. Dobar tek svima!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kore

  • 30 dag mekog brašna
  • 22 dag šećera
  • 8 dag margarina
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kom jaja
  • mlijeka

Krema

  • 2 kom pudinga od vanilije
  • 5.50 dl mlijeka
  • 1 kom margarina
  • 20 dag šećera u prahu
  • 1 kg jagoda

Priprema

  1. Kore: Margarin izraditi sa rukama, dodati brašno, šećer i jaja te sve zajedno povezati. Po potrebi dodajte mlijeka, ako bude pretvrdo. Podijeliti na dva jednaka dijela, te razvaljati na veličinu lima za pečenje otprilike 30/40. Na lim stavite papir za pečenje te na njega koru. Peci u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta na 180°C, dok lagano ne porumeni. Kore ohladite.
  2. Krema: U 5,5 dcl mlijeka skuhajte puding od vanilije i stavite hladit. Posebno izradite 1 margarin sa 20 dkg šećera u prahu te sjedinite sa kremom od pudinga.
  3. Slaganje: Na prvu koru stavite pola kreme te po tome posložite očišćene jagode, te stavite ostatak kreme i na to drugu kremu. Pospite sa šećerom u prahu. Stavite u frižider da hlađenje i kasnije uživajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.