gastro postao
Kako bi bila sočnija, preporučuje se zaliti pitu s malo vode nako što je izvadite iz pećnice, a možete je zaliti i čašom mlijeka ili politi vrhnjem pa vratiti u pećnicu na nekoliko minuta da se vrhnje zapeče.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 399
Potrebno vam je
- 600 g glatko brašno
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 500 g svježi kravlji sir
- 150 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 kom jaje kokošje
- sol
Priprema
- U brašno dodajte prstohvat soli, dvije žlice ulja i vode. Sve mijesite oko deset minuta. Nakon toga napravite kuglu od tijesta. Premažite je uljem i ostavite da stoji oko 60 minuta.
- Tijesto podijelite na dva dijela i izvaljajte što tanje, poškropite s malo ulja pa dodajte pomiješanu smjesu sira, jaja i vrhnja na razvaljano tijesto. Tijesto zarolajte i tako stavite u lim za pečenje. Isti postupak napravite i s drugom polovicom tijesta.
- Pecite na 200°C oko 45 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite iz pećnice, ostavite da odstoji nekoliko minuta pa poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute