gastro postao
Kušajte ovu zanimljivu pitu sa nesvakidašnjim sastojcima!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 659
Tijesto
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 115 g maslac, slani
- 100 g šećer, u prahu
- 225 g glatko brašno
- 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- sol
Nadjev
- 250 g pinjoli
- 250 g maslac, slani
- 200 g šećer, kristal
- 3 kom jaje kokošje
- 100 g smokve, sušene
- 100 g glatko brašno
Priprema
- Umiješajte maslac, šećer i sol pa dodajte brašno i žumanjke. kad se mješavina spoji, ulijte mlijeko. Umijesite u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji sat vremena.
- Popržite pinjole u tavi. Suhe smokve namočite u vodu i ostavite ih dok ne omekšaju. Mikserom pjenasto umije-šajte maslac i šećer. Dodajte pinjole, jedno po jedno jaje, med, brašno, sol i smokve.
- Stavite tijesto u okrugli lim i izravnajte ga s rubom zdjele. Pokrijte i ostavite ga sat vremena u zamrzivaču. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite tijesto 15-ak minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170°C, nadjenite ga i pecite još 30-ak minuta.
Izvor Skuhatćute