gastro postao
Jedan kolač je uvijek dobrodošao za svaki stol!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 140 g maslaca
- 220 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 3 žlica hladne voode
- 4 kom jabuke ( veće )
- 2 žličica cimeta
- 3 žlica šećera
- 1 žličica brašna
Priprema
- Pomiješajte brašno i maslac da dobijete mrvice. Dodajte sol i šećer i žicu po žlicu vode. Umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku sat vremena.
- Jabuke ogulite i narežite na tanje ploške. Kuhajte jabuke sa šećerom i cimetom 30 minuta. Pred kraj dodajte brašno i kuhajte još par minuta.
- Tijesto razvaljajte i stavite u kalup, te ga vratite u hladnjak na nekih 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 180°C. Tijesto pecite 10 minuta.
- Izvadite tijesto te posložite jabuke na njega. Od tijesta što Vam je ostalo možete napraviti trakice, krugove, i ukrastit kako želite. Pecite 35 minuta. Topla pita najbolje ide uz sladoled od vanilije :)