gastro postao
                                            
                                        
                                    Jedan kolač je uvijek dobrodošao za svaki stol!
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 140 g maslaca
 - 220 g glatkog brašna
 - 1 žličica soli
 - 1 žlica šećera
 - 3 žlica hladne voode
 - 4 kom jabuke ( veće )
 - 2 žličica cimeta
 - 3 žlica šećera
 - 1 žličica brašna
 
Priprema
- Pomiješajte brašno i maslac da dobijete mrvice. Dodajte sol i šećer i žicu po žlicu vode. Umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku sat vremena.
 - Jabuke ogulite i narežite na tanje ploške. Kuhajte jabuke sa šećerom i cimetom 30 minuta. Pred kraj dodajte brašno i kuhajte još par minuta.
 - Tijesto razvaljajte i stavite u kalup, te ga vratite u hladnjak na nekih 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 180°C. Tijesto pecite 10 minuta.
 - Izvadite tijesto te posložite jabuke na njega. Od tijesta što Vam je ostalo možete napraviti trakice, krugove, i ukrastit kako želite. Pecite 35 minuta. Topla pita najbolje ide uz sladoled od vanilije :)