Recepti 23. svibnja 2016.

Klasik koji ne stari: Pita s jabukama

Pita s jabukama
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan kolač je uvijek dobrodošao za svaki stol!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 140 g maslaca
  • 220 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 3 žlica hladne voode
  • 4 kom jabuke ( veće )
  • 2 žličica cimeta
  • 3 žlica šećera
  • 1 žličica brašna

Priprema

  1. Pomiješajte brašno i maslac da dobijete mrvice. Dodajte sol i šećer i žicu po žlicu vode. Umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku sat vremena.
  2. Jabuke ogulite i narežite na tanje ploške. Kuhajte jabuke sa šećerom i cimetom 30 minuta. Pred kraj dodajte brašno i kuhajte još par minuta.
  3. Tijesto razvaljajte i stavite u kalup, te ga vratite u hladnjak na nekih 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 180°C. Tijesto pecite 10 minuta.
  4. Izvadite tijesto te posložite jabuke na njega. Od tijesta što Vam je ostalo možete napraviti trakice, krugove, i ukrastit kako želite. Pecite 35 minuta. Topla pita najbolje ide uz sladoled od vanilije :)
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.