gastro postao
Ova pita dovodi jela s jabukama i bademima na sljedeću razinu!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 364
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 140 g maslac, slani
- 50 g bademi,mljeveni
- 30 g listići badema
- 75 g šećer, kristal
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1000 g jabuka (cijela)
- 1 kom limunova korica
- 1 kom limunov sok
- 1 šalica marmelada od marelica
Priprema
- Pomiješajte brašno, 100 g maslaca, mljevene bademe, šećer i mlijeko te zamijesite tijesto. razvaljajte ga na dasci i stavite u okrugli premazani lim pa ispecite napola na 180°C.
- Jabuke ogulite, naribajte i propirjajte na preostalome maslacu s limunovom koricom i sokom pa pošećerite prema želji. Napola pečeno tijesto premažite marmeladom od marelica i prekrijte smjesom od jabuka.
- Vratite pitu u pećnicu i pecite još 15-ak minuta. kad se ohladi, gusto je pospite bademima nasjeckanim na listiće.
Izvor Skuhatćute