Recepti 13. listopada 2014.

Pita s jabukama i bademima

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova pita dovodi jela s jabukama i bademima na sljedeću razinu!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 364

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 140 g maslac, slani
  • 50 g bademi,mljeveni
  • 30 g listići badema
  • 75 g šećer, kristal
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1000 g jabuka (cijela)
  • 1 kom limunova korica
  • 1 kom limunov sok
  • 1 šalica marmelada od marelica

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, 100 g maslaca, mljevene bademe, šećer i mlijeko te zamijesite tijesto. razvaljajte ga na dasci i stavite u okrugli premazani lim pa ispecite napola na 180°C.
  2. Jabuke ogulite, naribajte i propirjajte na preostalome maslacu s limunovom koricom i sokom pa pošećerite prema želji. Napola pečeno tijesto premažite marmeladom od marelica i prekrijte smjesom od jabuka.
  3. Vratite pitu u pećnicu i pecite još 15-ak minuta. kad se ohladi, gusto je pospite bademima nasjeckanim na listiće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.