Recepti 25. lipnja 2016.

Pita s malinama

Pita-s-malinama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pita s malinama odlična je u svakoj prilici

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 721

Potrebno vam je

  • 450 g maline
  • 1 kom tijesto za pite
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 žličica ekstrakt vanilije
  • 120 g šećer, u prahu
  • 100 g vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 prstohvat sol
  • 600 g glatko brašno
  • 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 60 g glatko brašno
  • 60 g orah, suhi
  • 2 žlica maslac, neslani

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. U većoj zdjeli pjenasto istucite jaja pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.
  3. U posebnoj zdjeli sjedinite šećer, brašno i sol pa umiješajte u smjesu sa jajima.
  4. Zatim pažljivo umiješajte odmrznute ili svježe maline.
  5. Dobivenu smjesu rasporedite na koru za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.
  6. Pomiješajte preostale sastojke: smeđi šećer, brašno, nasjeckane orahe i maslac narezane na komadiće i izmiješajte rukama do mrvičaste smjese.
  7. Pospite po pečenoj piti i vratite u pećnicu na 10-15 minuta, odnosno dok površina poprimi zlatno smeđu boju.
  8. Prije serviranja ohladite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.