gastro postao
Pita s malinama odlična je u svakoj prilici
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 721
Potrebno vam je
- 450 g maline
- 1 kom tijesto za pite
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 žličica ekstrakt vanilije
- 120 g šećer, u prahu
- 100 g vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 prstohvat sol
- 600 g glatko brašno
- 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 60 g glatko brašno
- 60 g orah, suhi
- 2 žlica maslac, neslani
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- U većoj zdjeli pjenasto istucite jaja pa umiješajte kiselo vrhnje i vaniliju.
- U posebnoj zdjeli sjedinite šećer, brašno i sol pa umiješajte u smjesu sa jajima.
- Zatim pažljivo umiješajte odmrznute ili svježe maline.
- Dobivenu smjesu rasporedite na koru za pitu i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.
- Pomiješajte preostale sastojke: smeđi šećer, brašno, nasjeckane orahe i maslac narezane na komadiće i izmiješajte rukama do mrvičaste smjese.
- Pospite po pečenoj piti i vratite u pećnicu na 10-15 minuta, odnosno dok površina poprimi zlatno smeđu boju.
- Prije serviranja ohladite.