Recepti 15. listopada 2014.

Pitice od rajčica i maslina

gastro postao gastro.24sata.hr
Mini pite možete poslužiti kao glavno jelo uz umak po želji, a izgledat će odlično kao predjela na zabavi s prijateljima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 812

Tijesto

  • 240 g pšenično brašno, bijelo
  • 120 g integralno brašno
  • 180 g maslac, slani
  • 0.25 žličica sol
  • 100 ml voda

Nadjev

  • 8 kom cherry rajčice
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • papar
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom čili papričica
  • 0.25 šalica masline, crne
  • 0.50 kom limun
  • 2 režanj češnjak
  • 1 grančica origano
  • 0.50 šalica zobene pahuljice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 120 g feta sir
  • 2 žlica vinski ocat

Priprema

  1. Narežite rajčice i pospite ih solju pa ostavite u cjedilu oko 30 minuta. Nakon toga ih prelijte s malo maslinova ulja i još posolite. Pomiješajte sastojke za tijesto i umijesite. Napravite kuglu i prelijte s malo ulja pa hladite sat vremena.
  2. Prelijte fetu s maslinovim uljem i dodajte nekoliko kriški limuna. Dodajte listiće origana, češanj češnjaka, papar i sol.
  3. Ugrijte pećnicu na 220°C. Stavite luk u lim za pečenje i prelijte uljem, preko stavite rajčice i pecite 25 minuta.
  4. Ispasirajte masline s malo ulja, preostalim češnjem češnjaka, ljutom papričicom, koricom limuna te paprom i soli.
  5. Tijesto podijelite na četiri dijela. razvaljajte jedan po jedan pa stavite u kalup za tart. Pospite s malo zobenih pahuljica. Preko stavite pečeni luk i rajčice, pospite sirom i maslinama pa začinite origanom i prelijte s malo ulja u kojem se marinirala feta. Postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva.
  6. Ugrijte pećnicu na 160°C i neka se peče 20-ak minuta. Pet minuta prije kraja pečenja premažite s istučenim jajetom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.