gastro postao
Mini pite možete poslužiti kao glavno jelo uz umak po želji, a izgledat će odlično kao predjela na zabavi s prijateljima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 812
Tijesto
- 240 g pšenično brašno, bijelo
- 120 g integralno brašno
- 180 g maslac, slani
- 0.25 žličica sol
- 100 ml voda
Nadjev
- 8 kom cherry rajčice
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- papar
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom čili papričica
- 0.25 šalica masline, crne
- 0.50 kom limun
- 2 režanj češnjak
- 1 grančica origano
- 0.50 šalica zobene pahuljice
- 1 kom jaje kokošje
- 120 g feta sir
- 2 žlica vinski ocat
Priprema
- Narežite rajčice i pospite ih solju pa ostavite u cjedilu oko 30 minuta. Nakon toga ih prelijte s malo maslinova ulja i još posolite. Pomiješajte sastojke za tijesto i umijesite. Napravite kuglu i prelijte s malo ulja pa hladite sat vremena.
- Prelijte fetu s maslinovim uljem i dodajte nekoliko kriški limuna. Dodajte listiće origana, češanj češnjaka, papar i sol.
- Ugrijte pećnicu na 220°C. Stavite luk u lim za pečenje i prelijte uljem, preko stavite rajčice i pecite 25 minuta.
- Ispasirajte masline s malo ulja, preostalim češnjem češnjaka, ljutom papričicom, koricom limuna te paprom i soli.
- Tijesto podijelite na četiri dijela. razvaljajte jedan po jedan pa stavite u kalup za tart. Pospite s malo zobenih pahuljica. Preko stavite pečeni luk i rajčice, pospite sirom i maslinama pa začinite origanom i prelijte s malo ulja u kojem se marinirala feta. Postupak ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva.
- Ugrijte pećnicu na 160°C i neka se peče 20-ak minuta. Pet minuta prije kraja pečenja premažite s istučenim jajetom.