Recepti 04. listopada 2014.

Pizza s kozicama u omotaču od pršuta i pestom

Pizza s kozicama u omotaču od pršuta i pestom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1237

Potrebno vam je

  • 6 kriška pršut
  • 24 kom repovi kozica
  • 2 žlica rajčica ( ketchup)
  • 600 g tijesto za pizzu
  • 200 g ricotta
  • 80 g rajčice, cherry
  • 150 g pesto genovese
  • list bosiljka

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 230°C. Prepolovite kriške pršuta po dužini i širini pa omotajte oko kozica. Umak premažite preko tijesta te preko stavite kozice.
  2. Na pizze stavite malo ricotte pa pecite oko desetak minuta. Nakon toga stavite rajčice i pecite još deset minuta, dok se kozice potpuno ne ispeku, a tijesto postane hrskavo.
  3. Žlicom na pizze stavite pesto pa pospite listićima bosiljka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.