gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 560
Tijesto
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 8 g suhi kvasac
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žličica sol
- 0.75 šalica voda
Nadjev
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 režanj češnjak
- 1 šaka špinat
- 2 žlica pesto genovese
- 120 g ricotta
- sol
- papar
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 kom rajčica, crvena
Priprema
- Napravite tijesto. Pomiješajte brašno, kvasac i žličicu soli. Napravite rupu u sredini mješavine pa ulijte ulje i vodu. Sve dobro promiješajte te mijesite šest minuta dok ne postane elastično.
- Podijelite tijesto na četiri dijela pa svaki stavite zasebnu u posudu i prekrijte vlažnim ručnikom. Ostavite da se diže oko 20 minuta.
- Ugrijte pećnicu na 220°C. Ugrijte ulje u tavi pa prepržite češnjak, špinat, sol i papar, dok špinat ne uvene. Maknite sve s vatre i ocijedite višak tekućine te ostavite sa strane.
- Tijesto za pizzu premažite pestom. Preko stavite mješavinu sa špinatom, ricottu, luk i rajčicu. Pecite desetak minuta.