Recepti 05. listopada 2014.

Pizza sa špinatom, pestom i ricottom

Pizza sa špinatom
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 560

Tijesto

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 8 g suhi kvasac
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žličica sol
  • 0.75 šalica voda

Nadjev

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • 1 šaka špinat
  • 2 žlica pesto genovese
  • 120 g ricotta
  • sol
  • papar
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. Napravite tijesto. Pomiješajte brašno, kvasac i žličicu soli. Napravite rupu u sredini mješavine pa ulijte ulje i vodu. Sve dobro promiješajte te mijesite šest minuta dok ne postane elastično.
  2. Podijelite tijesto na četiri dijela pa svaki stavite zasebnu u posudu i prekrijte vlažnim ručnikom. Ostavite da se diže oko 20 minuta.
  3. Ugrijte pećnicu na 220°C. Ugrijte ulje u tavi pa prepržite češnjak, špinat, sol i papar, dok špinat ne uvene. Maknite sve s vatre i ocijedite višak tekućine te ostavite sa strane.
  4. Tijesto za pizzu premažite pestom. Preko stavite mješavinu sa špinatom, ricottu, luk i rajčicu. Pecite desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.