Recepti 13. listopada 2014.

Pjena od šunke

gastro postao gastro.24sata.hr
Neobičan recept za istinske gurmane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 122

Potrebno vam je

  • 300 g kuhana šunka
  • 75 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 100 ml vrhnje kiselo (20% masti)
  • svježe sezonsko povrće

Priprema

  1. Od komada šunke odrežite četiri lista istih dimenzija i ostavite ih po strani. Stavite u blender preostalu šunku i ostale sastojke, zatim sve fino izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i meku smjesu.
  2. Obložite četiri malene staklene posude alu-folijom, ulijte u njih smjesu, utapkajte je i poravnajte poledjinom žlice. Na drvenu dasku stavite listove šunke i izrežite ih u krug po obujmu staklenih posuda. Pokrijte posode šunkom, pa prozirnom folijom i ostavite u frižideru oko dva sata.
  3. Prije serviranja istresite pjenu iz staklenih posuda sa poklopcem od šunke na posudu za služenje i ukrasite kuhanim povrćem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.