gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 žlica šećer, u prahu
- 10 g šafran
- 4 dl vrhnje za šlag
- 1 mala žlica ekstrakt Vanilije
- 15 dag šećer, kristal
- 15 dag šumsko voće
- 1 dl crnog vina
- 15 list mente
- suha brusnica
- bademi
- rum
Priprema
- Žumanjke, šećer u prahu, vaniliju i šafran istući na pari dok ne dobijemo gustu kremu koju potom ohladimo.
- Posebno istučemo vrhnje za šlag, umiješamo ga u kremu te dodamo rum.
- Sve dobro umiješamo mikserom i izlijemo u nauljene kalupe.
- Stavite na hlađenje.
- Na tavi karamelizirajte šećer kojem dodajete voće i vino . Reducirjte i stavite hladiti.
- Umakom prelijete kremu. Dekorirate bademima i mentom te poslužite!