gastro postao
                                            
                                        
                                    Kolačići pečeni u ulju uvijek su slađi ako po njima posipate šećer u prahu
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 87
Potrebno vam je
- 50 g maslac, slani
 - 400 g pšenično brašno, bijelo
 - 0.50 mala žlica sol
 - 100 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
 - 42 g kvasac, svježi
 - 3 žlica šećer, kristal
 - 2 kom jaje kokošje
 - 1 mala žlica limunova korica
 - ulje suncokretovo
 
Priprema
- Rastopite maslac za tijesto i ostavite da se ohladi. Potom ga ostavite u posudu s brašnom i solju. Zagrijte vrhnje pa ga izmiješajte s kvascem, šećerom, jajima i limunovom korom.
 - Ulijte mješavinu u brašno. Umiješajte mikserom. Pokriveno tijesto ostavite 40 minuta na toplome mjestu da se diže. Na pobrašnjenoj plohi razvaljajte dio po dio tijesta na debljinu oko 1 cm.
 - Kotačićem za tijesto izrežite 24 komada u obliku romba čija je stranica dugačka četiri cm. Sredinu svakoga komada malo uzdužno zarežite pa u otvor lagano uvucite jedan dio tijesta. Pokrivene komade ostavite da se dižu 20 minuta. U posudi za kuhanje ugrijte masnoću na 180°C i pržite po nekoliko kolačića oko pet minuta.
 
Izvor Skuhatćute