gastro postao
Kolačići pečeni u ulju uvijek su slađi ako po njima posipate šećer u prahu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 87
Potrebno vam je
- 50 g maslac, slani
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica sol
- 100 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 42 g kvasac, svježi
- 3 žlica šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica limunova korica
- ulje suncokretovo
Priprema
- Rastopite maslac za tijesto i ostavite da se ohladi. Potom ga ostavite u posudu s brašnom i solju. Zagrijte vrhnje pa ga izmiješajte s kvascem, šećerom, jajima i limunovom korom.
- Ulijte mješavinu u brašno. Umiješajte mikserom. Pokriveno tijesto ostavite 40 minuta na toplome mjestu da se diže. Na pobrašnjenoj plohi razvaljajte dio po dio tijesta na debljinu oko 1 cm.
- Kotačićem za tijesto izrežite 24 komada u obliku romba čija je stranica dugačka četiri cm. Sredinu svakoga komada malo uzdužno zarežite pa u otvor lagano uvucite jedan dio tijesta. Pokrivene komade ostavite da se dižu 20 minuta. U posudi za kuhanje ugrijte masnoću na 180°C i pržite po nekoliko kolačića oko pet minuta.
Izvor Skuhatćute