gastro postao
Slatki užitak od dvije vrste čokolada i naranče za aromu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 60
Potrebno vam je
- 200 g čokolada, mliječna
- 2 žličica ulje, biljno
- 1 žlica narančina kora
- 2 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
- 300 g tamna čokolada
- 0.35 šalica vrhnje, tekuće
- 0.60 šalica brusnice, sušene
Priprema
- Stavite papir za pečenje u lim. Pola količine mliječne čokolade otopite. Umiješajte pola količine ulja. Prelijte preko lima. Stavite u hladnjak na 20-ak minuta.
- Pomiješajte narančinu koricu, sok, tamnu čokoladu, vrhnje i brusnice te kuhajte tri-četiri minute dok se ne otopi. Ohladite desetak minuta. prelijte preko čokolade u limu. hladite sat vremena. Otopite ostatak mliječne čokolade. Dodajte ostatak ulja. Prelijte preko kolača i držite u hladnjaku tri sata ili dok se ne stvrdne.