Recepti 13. listopada 2014.

Pogače bez glutena

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove pogače su za sve koji ne podnose gluten. Dobar tek!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 132

Potrebno vam je

  • 250 g bezglutensko brašno
  • 1 žlica prašak za pecivo
  • 50 g maslac, neslani
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 125 ml mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Stavite u zdjelu brašno i prašak za pecivo. Utrljajte maslac dok smjesa ne izgleda poput krušnih mrvica te umiješajte šećer. Lagano istucite jaje i mlijeko. Dodajte to u smjesu s brašnom pa izmiješajte da dobijete mekano tijesto. Iskrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i zamijesite tijesto u krug debeo tri-četiri cm. Rezačem izrežite od tijesta osam-devet pogačica.
  2. Stavite ih na lim za pečenje i pecite 15-18 minuta na 220°c. Izvadite ih kad poprime zlatnu boju. Kad se ohlade, prepolovite i premažite marmeladom i vrhnjem ili šlagom prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.