gastro postao
Ove pogače su za sve koji ne podnose gluten. Dobar tek!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 132
Potrebno vam je
- 250 g bezglutensko brašno
- 1 žlica prašak za pecivo
- 50 g maslac, neslani
- 50 g šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
- 125 ml mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Stavite u zdjelu brašno i prašak za pecivo. Utrljajte maslac dok smjesa ne izgleda poput krušnih mrvica te umiješajte šećer. Lagano istucite jaje i mlijeko. Dodajte to u smjesu s brašnom pa izmiješajte da dobijete mekano tijesto. Iskrenite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i zamijesite tijesto u krug debeo tri-četiri cm. Rezačem izrežite od tijesta osam-devet pogačica.
- Stavite ih na lim za pečenje i pecite 15-18 minuta na 220°c. Izvadite ih kad poprime zlatnu boju. Kad se ohlade, prepolovite i premažite marmeladom i vrhnjem ili šlagom prema želji.
Izvor Skuhatćute