gastro postao
Napravite smjesu za pogačice, pržite ih u ulju i poslužite
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 118
Potrebno vam je
- 400 g krumpir, bijeli
- 4 kom mladi luk
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 žlica hren
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica peršin, list
- 0.50 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
- Ogulite, operite i krupno naribajte krumpire pa ih dobro ocijedite u ubrusu. Očistite, operite i nasjeckajte mladi luk. Umutite jaje. Stavite u posudu krumpire, mladi luk i žlicu hrena s pola žlice vrhnja. Začinite solju i paprom pa sve izmiješajte.
- U debeloj tavi zagrijte žlicu ulja. Stavite po nekoliko žlica smjese od krumpira i oblikujte pogačice. Ne smiju se dodirivati u tavi da se ne zalijepe. Pržite ih sa svake strane dvije, tri minute da postanu zlatnosmeđe. Izvadite ih i ostavite na toplo mjesto.
- Zagrijte u tavi preostalo ulje te ispržite pogačice od preostale smjese. Nakon prženja pogačice možete staviti na upijajući papir da se malo ocijede.
Napravite smjesu za pogačice, pržite ih u ulju i poslužite
Izvor Skuhatćute