gastro postao
Neodoljivo ruho celera
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 82
Potrebno vam je
- 800 g celer, korijen
- 5 dl povrtni temeljac
- 1 vezica peršin, list
- 1 kom limun
- 30 g parmezan
- 50 g krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- 1.50 dl jogurt (3.2% masti)
- 0.50 vezica vlasac ( listovi)
- 0.50 prstohvat šećer, kristal
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ogulite i operite celer te stavite u provrelu juhu u koju ste dodali 2 ploškice limuna. Neka kipi dvije minute, a po potrebi i dulje (ovisno o tvrdoći celera). Izvadite ga šupljikavom žlicom i ostavite da se ocijedi.
- Nasjeckanom peršinu primiješajte 1 žlicu naribane limunove korice, parmezan i mrvice. Jaje pomiješajte s vrhnjem.
- Ocijeđeni celer narežite na ploške pa ih obrišite papirnatim ručnikom. Svaki umočite u tučeno jaje i utapkajte u smjesu mrvica.
- Pržite po 4 minute sa svake strane. Svaki zgotovljeni komad premjestite na nekoliko slojeva papirnatih ručnika.
- Za umak pomiješajte jogurt sa žlicom naribane limunove korice i nasjeckanim vlascem. Umiješajte sol, papar i sasvim malo šećera. Ponudite uz pohani celer.