gastro postao
Napravite polpete od mljevene puretine i živajte u ukusnom jelu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 340
Potrebno vam je
- 400 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- 100 g krušne mrvice
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 vezica peršin, stabljika
- 2 kom luk ,crveni
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 100 ml ulje suncokretovo
- 3 režanj češnjak
- 0.05 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Smjesu za polpete napravite od mesa (mljevene puretine), krušnih mrvica, jaja, peršina, malo sitno sjeckanog luka i malo češnjaka. Polpete pržite na žaru ili na tavi.
- U visoku zdjelicu stavite češnjak, malo posolite i prvo dodajte mlijeko, a zatim Omegol ulje (0.15 l). Pomoću štapnog miksera napravite emulziju (aioli).
- Crveni luk narežite na kolutove, uvaljajte u oštro brašno, zatim prosijte i pržite na ulju dok postane hrskavo. Pržene kolutove izvadite na papirnati ubrus.
Napravite polpete od mljevene puretine i živajte u ukusnom jelu
Izvor Branko Ognjenović