Recepti 13. listopada 2014.

Polpeti od puretine s aiolijem

gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite polpete od mljevene puretine i živajte u ukusnom jelu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 340

Potrebno vam je

  • 400 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 100 g krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 2 kom luk ,crveni
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • 3 režanj češnjak
  • 0.05 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Smjesu za polpete napravite od mesa (mljevene puretine), krušnih mrvica, jaja, peršina, malo sitno sjeckanog luka i malo češnjaka. Polpete pržite na žaru ili na tavi.
  2. U visoku zdjelicu stavite češnjak, malo posolite i prvo dodajte mlijeko, a zatim Omegol ulje (0.15 l). Pomoću štapnog miksera napravite emulziju (aioli).
  3. Crveni luk narežite na kolutove, uvaljajte u oštro brašno, zatim prosijte i pržite na ulju dok postane hrskavo. Pržene kolutove izvadite na papirnati ubrus.

Napravite polpete od mljevene puretine i živajte u ukusnom jelu

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.