gastro postao
Bez obzira na to da li volite tikvice ili ne, ove popečke ćete obožavati
Iskoristite sezonu tikvica i graška i napravite ukusne zalogaje koje možete nositi sa sobom i na posao.
Bilo da ste obožavatelj tikvica ili ne, harmonija okusa ovih popečaka u kombinaciji s graškom neće vas ostaviti ravnodušnima, a toliko su jednostavni za pripremu.
Potrebno vam je:
- 120 g graška
- 2 tikvice
- 1 režanj češnjak
- 2 mlada luka
- 125 g feta sira
- 1 žlica kopra
- 1 žlica mente
- muškatni oraščić
- 80 g brašna
- 2 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
Priprema:
- Ogulite tikvice i naribajte ih. Mladi luk sitno nasjeckajte. Prepržite ga na maslinovom ulju, dodajte zgnječeni češnjak.
- Nakon minutu dodajte tikvice i mladi grašak. Kuhajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.
- Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.
- Zagrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko 3 minute.
- Vadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede, pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce.