gastro postao
Lagana i hranjiva salata za proljetna i ljetna večernja druženja.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 18
Punjena jaja
- 5 kom jaje kokošje
- 3 žlica majoneza
- sol
- papar
- curry
- muškatni oraščić
- slatka paprika
Salata
- paprika, žuta (mesnata)
- celer, korijen
- 5 kom krastavci, kiseli
- 1 kom ljuta paprika
- 1 mala žlica kopar
- 2 žlica senf
- 2 žlica jogurt (3.2% masti)
- 1 žlica kapari
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica vlasac ( listovi)
Priprema
- Punjena jaja: jaja tvrdo skuhajte. Ogulite ih, prepolovite, izvadite žumanjke i propasirajte. Dodajte im majonezu, dobro izmiješajte te začinite solju, paprom i jedan dio curryjem, a drugi muškatnim oraščićem i mljevenom crvenom parikom. Pomoću vrećice za ukrašavanje sa zvjezdastim tuljcem smjesu utisnite u polovice jaja. Kad napravite povrtnu salatu, posložite ih pa ukrasite sjeckanim peršinom i vlascem.
- Salata: celer očistite, operite i ogulite te ga nasjeckajte na ploške, a zatim na trake. Iz paprike odstranite koštice i peteljku, operite je i narežite na kockice. Nasjeckajte krastavce pa pomiješajte s celerom i paprikom. Dodajte kapare, nasjeckani kapar, senf, majonezu i jogurt te posolite i popaprite.
- Sve dobro izmiješajte i poslužite uz punjena jaja
Izvor Skuhatćute