Recepti 03. listopada 2014.

Povrtna salata s punjenim jajima

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagana i hranjiva salata za proljetna i ljetna večernja druženja.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 18

Punjena jaja

  • 5 kom jaje kokošje
  • 3 žlica majoneza
  • sol
  • papar
  • curry
  • muškatni oraščić
  • slatka paprika

Salata

  • paprika, žuta (mesnata)
  • celer, korijen
  • 5 kom krastavci, kiseli
  • 1 kom ljuta paprika
  • 1 mala žlica kopar
  • 2 žlica senf
  • 2 žlica jogurt (3.2% masti)
  • 1 žlica kapari
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Punjena jaja: jaja tvrdo skuhajte. Ogulite ih, prepolovite, izvadite žumanjke i propasirajte. Dodajte im majonezu, dobro izmiješajte te začinite solju, paprom i jedan dio curryjem, a drugi muškatnim oraščićem i mljevenom crvenom parikom. Pomoću vrećice za ukrašavanje sa zvjezdastim tuljcem smjesu utisnite u polovice jaja. Kad napravite povrtnu salatu, posložite ih pa ukrasite sjeckanim peršinom i vlascem.
  2. Salata: celer očistite, operite i ogulite te ga nasjeckajte na ploške, a zatim na trake. Iz paprike odstranite koštice i peteljku, operite je i narežite na kockice. Nasjeckajte krastavce pa pomiješajte s celerom i paprikom. Dodajte kapare, nasjeckani kapar, senf, majonezu i jogurt te posolite i popaprite.
  3. Sve dobro izmiješajte i poslužite uz punjena jaja

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.