gastro postao
Pripremite jednostavan ručak sa kiselim kupusom i kobasicama za četiri osobe.
Kobasice i kiseli kupus klasik su koji se savršeno uklapa u hladnije dane. Još jedna od klasičnih i vrlo ukusnih kombinacija s kiselim kupusom je ona s kobasicama i krumpirom. Ako tražite jelo jednostavno za pripremu koje je brzo gotovo - isprobajte ovaj recept.
Za ovo ukusno jelo trebat će vam oko 45 minuta i nahranit ćete četveročlanu obitelj.
Potrebno vam je:
- 500 g krumpira
- 4 kobasice (po želji)
- 500 g kiselog kupusa (rezani)
- sol
- Svježe mljeveni papar
- Suncokretovo ulje
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200°C. Krumpire operite i prerežite na polovice i zatim posložite na lim za pečenje, posolite, popaprite i posipajte uljem. Pecite u pećnici 30-45 min.
- Kiseli kupus isperite u vodi ako je preslan.
- Na dvije žlice ulja pirjajte kiseli kupus 15-tak minuta.
- Kobasice ispecite na tavi i poslužite s pečenim krumpirom i pirjanim kiselim kupusom.
Dobar tek!