Recepti 16. listopada 2018.

Pravi ručak: Kobasice s kupusom i krumpirom

kobase
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite jednostavan ručak sa kiselim kupusom i kobasicama za četiri osobe.

Kobasice i kiseli kupus klasik su koji se savršeno uklapa u hladnije dane. Još jedna od klasičnih i vrlo ukusnih kombinacija s kiselim kupusom je ona s kobasicama i krumpirom. Ako tražite jelo jednostavno za pripremu koje je brzo gotovo - isprobajte ovaj recept. 

Za ovo ukusno jelo trebat će vam oko 45 minuta i nahranit ćete četveročlanu obitelj. 

 

Možda vas zanima... Poznati okusi: Pirjani kiseli kupus sa slaninom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g krumpira
  • 4 kobasice (po želji)
  • 500 g kiselog kupusa (rezani)
  • sol
  • Svježe mljeveni papar
  • Suncokretovo ulje

 

Juha od kiselog kupusa i graha Možda vas zanima... Divna juha od kiselog kupusa i graha Recepti

 

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Krumpire operite i prerežite na polovice i zatim posložite na lim za pečenje, posolite, popaprite i posipajte uljem. Pecite u pećnici 30-45 min.
  2. Kiseli kupus isperite u vodi ako je preslan.
  3. Na dvije žlice ulja pirjajte kiseli kupus 15-tak minuta.
  4. Kobasice ispecite na tavi i poslužite s pečenim krumpirom i pirjanim kiselim kupusom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.