Recepti 03. listopada 2014.

Prhke roladice

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična slastica čije tijesto možete i zamrznuti pa ga iskoristiti kad poželite brzi desert

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 753

Potrebno vam je

  • 250 g maslac, slani
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 150 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 mala žlica sol
  • limunova korica
  • 1 prstohvat mljeveni cimet
  • 3 žlica tamni rum
  • 2 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 350 g oštro brašno
  • 350 g glatko brašno
  • 500 g orah, mljeveni
  • 4 žlica pekmez od marelice
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 200 g šećer, kristal

Priprema

  1. Mlijeko ugrijte, dodajte žlicu šećera i razmutite kvasac te ostavite da se zapjeni. Maslac pjenasto izmiksajte, dodajte žumanjke i kiselo vrhnje. Dodajte kvasac, koricu limuna, cimet, rum i sol pa postupno brašno, dok ne zamijesite mekano tijesto.
  2. Ostavite da se hladi dva sata. Podijelite ga na četiri dijela. svaki dio razvaljajte u pravokutnik na pobrašnjenoj podlozi i premažite pekmezom.
  3. Bjelanjke izmiksajte u snijeg s prstohvatom soli, postupno dodajući šećer, pa lopaticom ili kuhačom umiješajte 200 g oraha. Nadjev rasporedite povrh pekmeza. Rubove ostavite praznima.
  4. Zarolajte počevši od dulje, bočne strane. Ponovite s ostatkom tijesta i složite u veliki, plitki lim za pečenje koji ste obložili pek-papirom. Pećnicu ugrijte na 200°c i pecite 20-ak min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.