gastro postao
Hrskavim je krumpirićima sa čilijem i parmezanom nemoguće reći NE...
Ovi će hrskavi krumpirići iz pećnice poslužiti kao prilog, ali i kao popodnevni snack. Nemoj štedjeti na grubo mljevenom čiliju, dobro ih zaljuti i posluži uz domaći ketchup ili pak blagi umak od vrhnja.
Imaj na umu da je količina dovoljna za četiri osobe, ali samo ako ga poslužiš kao prilog uz komad mesa. U slučaju da ih planiraš servirati kao popodnevni snack, obavezno udvostruči sastojke. Dobar tek!
Sastojci:
- 4 velika krumpira
- 3 žlice maslinovog ulja
- ½ žličice ružmarina
- ½ žličice timijana
- ½ žličice origana
- 40 g naribanog parmezana
- 4 režnja češnjaka
- Sol, papar
- Maslac
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži maslacem posudu za pečenje.
- Krumpir operi, oguli i nareži ga na ploške. Posoli krumpir, popapri ga i pospi nasjeckanim češnjakom te svim ostalim začinima. Nemoj štedjeti na grubo mljevenom čiliju!
- Krumpir pospi i s polovicom pripremljenog parmezana i prelij maslinovim uljem. Sve dobro promiješaj rukama i prebaci u pripremljenu posudu za pečenje.
- Pospi ostatkom parmezana i peci 30-40 minuta, sve dok krumpiri ne budu mekani iznutra i hrskavi izvana.
Posluži odmah!