Krumpir, jaja, slanina - postoji li bolji trio za prvi obrok u danu? Pojedinačno mnogima jedne od omiljenih namirnica, spojene zajedno dat će ukusan, ali i veoma Instagramičan doručak. Osim spomenutih, po želji uz njih dodati možeš i malo luka, paprike, rajčice, a poslužiti i s dodatkom osvježavajućih umaka, poput onoga od vrhnja.
Jedina "mana" jest činjenica da ćeš za pripremu krumpira trebati odvojiti između 30 i 40 minuta, stoga se pobrini da se probudiš na vrijeme kako bi stigla sve napraviti, najesti se i započeti svoj dan bez pretjerane žurbe!
Sastojci:
- 3 krumpira
- 6 traka slanine
- 100 g cheddar sira
- 6 jaja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg luka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 ° C.
- Na dasci za rezanje oguli krumpir, a zatim nareži svaki na pola po širini.
- Izdubi krumpir sa šire strane, kroz sredinu, a zatim napravi manju rupu na užoj strani.
- Stavi krumpir u vodu kako ne bi promijenio boju, dok ne izdubiš ostatak.
- Dio krumpira s manjom rupom okreni prema gore na lim za pečenje obložen masnim papirom.
- Omotaj oko svakog izdubljenog krumpira komad slanine. Ako će trebati, uz pomoć čačkalice osiguraj slaninu da ostane uz krumpir.
- Peci 45 minuta ili dok slanina ne postigne željenu hrskavost.
- Ostavi da se krumpir malo ohladi, a zatim pritisni cheddar sir na dno krumpira.
- Razbij jaje i dodaj po jedno u svaki krumpir. Zatim nareži luk i ostale sastojke po želji te ih dodaj unutar krumpira.
- Peci 6 do 12 minuta, ovisno o stupnju pečenosti jaja koji voliš.
- Prije posluživanja ostavi da se ohladi.
Dobar tek!