Recepti 16. listopada 2023.

Pripremi ragu od četiri vrste gljiva i uživaj u okusima sezone

foto: Tanja Pastuović Klaić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Gastrolovka Tanja Pastuović Klaić pripremila je ragu od čak četiri vrste gljiva, a u tome su joj pomogle METRO Chef namirnice.

Kada pripremamo jesenska jela jednostavno ne možemo preskočiti gljive, a Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga "COOKam i guštam", je za pripremu sezonskog ragua iskoristila čak četiri vrste gljiva. Zlatni šampinjoni i bukovače svima su nam dobro poznati, kao i aromatični okus koji jelima daju sušeni vrganji. Tanja ih je spojila s nešto drugačijim okusom shiitake gljiva koje nam dolaze iz daleke Azije. 

Za pripremu ovog slasnog ragua koristila je uvijek svježe METRO Chef namirnice, a poslužila ga je uz palentu. Kako pripremiti ovo zanimljivo jesensko jelo možeš i ti, pogledaj u nastavku. 

Sastojci:

 | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić

Priprema:

  1. Luk i češnjak sitno nasjeckajte, a gljive narežite na manje komade.
  2. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i pržite ga sedam do osam minuta, dok ne omekša. 
  3. Vrganje prelijte vrelom vodom i ostavite da omekšaju.
  4. U posudu s lukom dodajte češnjak, promiješajte i čim zamiriše dodajte narezane gljive i pirjajte 10 minuta.
  5. Dodajte namočene vrganje skupa s vodom u kojoj su se namakali i sve pirjajte pet minuta, zatim dodajte dimljenu papriku i mascarpone, posolite i popaprite, dodajte timijan i posipajte nasjeckanim peršinovim listom.
  6. Palentu skuhajte prema uputama na pakiranju i poslužite uz topli ragu.

 | Author: Tanja Pastuović Klaić foto: Tanja Pastuović Klaić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.