Ivana Čuljak našem se blogerskom timu pridružila kao stručnjakinja koja je slastice stvarala po cijelom svijetu, a danas je ponosna pokretačica brenda Neka jedu kolače. Ivanine delicije možete pogledati na njezinom Instagram profilu, a mi vam donosimo recept za proteinsku tortu od palačinki od banana s kremom od mljevenog lana i svježim voćem.
Možemo vam samo reći da smo polizali prste.
U videu pogledajte kako nam je bilo na meetup-u, a u nastavku potražite i recept.
Potrebno vam je:
- 200 g pirovog brašna
- 3 banane
- 2 jaja
- cimet
- prstohvat soli
- 50 g lanenog brašna ili nekog drugog zdravog proteinskog
- 4 žlice kokosove masti
- vode po potrebi
Za kremu:
- 400 grama skute
- 500 ml vrhnja za šlag
- 3 žlice mljevenog lana
- 50 g meda
- Jagode ili drugo voće po izboru
Postupak pripreme:
- Banane, jaja i kokosovu mast izmiksati štapnim mikserom.
- Pomiješati suhe sastojke i postepeno dodavati, uz postepeno dolijevanje vode.
- Vodu dodavati dok ne dobijete kompaktnu smjesu za nijansu gušću od običnih palačinaka.
- Peći palačinke na tavi premazanoj kokosovom masti. Ohladiti.
- Izmiksati vrhnje (paziti da se ne premiksa).
- U drugu zdjelu istući skutu sa mljevenim lanom i medom te na kraju pomiješati s vrhnjem.
- Slagati red palačinaka, red kreme i voća. postupak ponoviti dok ne potrošite sve.
- Ukrasiti voćem po želji.
- Tortu je poželjno ostaviti u hladnjaku bar dva sata.
Dobar tek!