Recepti 14. travnja 2019.

Proteinska torta od palačinki - biste li ikad rekli da je ovo zdrava slastica?

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Na našem palačinkastom meetup-u, posebna gošća bila je Ivana Čuljak Chulo, mlada samouka slastičarka i simpatična kreativka koja se krije iza brenda Neka jedu kolače.

Ivana Čuljak našem se blogerskom timu pridružila kao stručnjakinja koja je slastice stvarala po cijelom svijetu, a danas je ponosna pokretačica brenda Neka jedu kolače. Ivanine delicije možete pogledati na njezinom Instagram profilu, a mi vam donosimo recept za proteinsku tortu od palačinki od banana s kremom od mljevenog lana i svježim voćem.

Možemo vam samo reći da smo polizali prste.

 

Možda vas zanima... Otkrijte što smo kuhali na proljetnom druženju s blogerima Špajza

 

U videu pogledajte kako nam je bilo na meetup-u, a u nastavku potražite i recept.

 

 

Potrebno vam je:

  • 200 g pirovog brašna
  • 3 banane
  • 2 jaja
  • cimet
  • prstohvat soli
  • 50 g lanenog brašna ili nekog drugog zdravog proteinskog
  • 4 žlice kokosove masti
  • vode po potrebi

Za kremu:

  • 400 grama skute
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 3 žlice mljevenog lana
  • 50 g meda
  • Jagode ili drugo voće po izboru

Postupak pripreme:

  1. Banane, jaja i kokosovu mast izmiksati štapnim mikserom. 
  2. Pomiješati suhe sastojke i postepeno dodavati, uz postepeno dolijevanje vode. 
  3. Vodu dodavati dok ne dobijete kompaktnu smjesu za nijansu gušću od običnih palačinaka. 
  4. Peći palačinke na tavi premazanoj kokosovom masti. Ohladiti.
  5. Izmiksati vrhnje (paziti da se ne premiksa). 
  6. U drugu zdjelu istući skutu sa mljevenim lanom i medom te na kraju pomiješati s vrhnjem.
  7. Slagati red palačinaka, red kreme i voća. postupak ponoviti dok ne potrošite sve. 
  8. Ukrasiti voćem po želji. 
  9. Tortu je poželjno ostaviti u hladnjaku bar dva sata.

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.