Dolaskom toplijih dana svi tražimo deserte koji su lagani i osvježavajući, a da pritom ne debljaju. Marie je osmislila recept za malo drugačiji proteinski tiramisu u kojem možete uživati cijelog ljeta bez imalo grižnje savjesti!
Sastojci:
- 3 - 4 rižina krekera
Krema:
- 250 g grčkog jogurta
- mjerica proteina s okusom vanilije
- prstohvat sladila po potrebi
- šalica Franck plant based cappuccina od čokolade
Priprema:
- Prvo napravimo kremu tako da pomiješamo jogurt s proteinima. Umjesto grčkog jogurta, možete koristiti i skyr. Probajte kremu pa po potrebi dodajte malo sladila ili soka limuna ako vam nedostaje kiselost.
- Zatim napravimo cappuccino. Kako bi tiramisu imao intenzivniji okus, pomiješajte 2 vrećice Franck plant based cappuccina od čokolade s 250 ml vrele vode.
- Sada dobro namočite rižine krekere u cappuccinu.
- Slijedi najzabavniji dio: slaganje tiramisua. Prvo postavimo jedan namočeni rižin kreker na tanjur ili u zdjelicu, zatim 2-3 žlice kreme. Ponovimo s još 2-3 krekera, a između svakog reda idu 2-3 žlice kreme. Na kraju prelijemo ostatak kreme preko zadnjeg krekera i posipamo jednom žličicom Franck cappuccina.
- Ovu neobičnu verziju tiramisua najbolje držite u hladnjaku nekoliko sati prije konzumacije.
U slast!
Novi Franck plant based cappuccino vrhunskog je okusa na bazi zobi, prirodno bez laktoze, s dodatkom prirodnih aroma, kao stvoren je za one koji znaju uživati. U ponudi su tri okusa – vanilija s dodatkom prirodne arome vanilije, čokolada s dodatkom visokokvalitetnog kakaa i neuobičajen cappuccino ružičaste boje koja dolazi iz praha cikle. Mogu se pripremati s vodom ili za dodatnu kremastost i savršenu pjenu, sa zobenim mlijekom – u toploj ili hladnoj varijanti s ledom. Ambalaža je 100% reciklabilna, a zahvaljujući službenoj vegan oznaci prikazanoj na ambalaži, vrlo lako možeš prepoznati glavne odlike ove linije proizvoda - u proizvodima nema sastojaka životinjskog porijekla što je prepoznala i gastro blogerica Marie Wasler.