gastro postao
Idealna grickalica za svaki tulum
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 323
Potrebno vam je
- 100 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 160 g pšenično brašno, bijelo
- 10 g kvasac, svježi
- 0.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- sol
- 1 kom bjelanjak kokošji
- krupna morska sol
Priprema
- Kvasac otopite u mlakoj vodi, dodajte malo brašna i pustite da se digne.
- Na dasci prstima izmrvite maslac s margarinom u jednolične mrvice, dodajte kvasac, sol i mlijeko, pa dobro izmijesite. Stavite na toplo da se diže tridesetak minuta.
- Premijesite, razvaljajte tanko i narežite na dugačke prutiće. Poslažite ih na namašćeni lim, pokrijte ih i pustite da se opet dižu.
- Kad su se digli premažite ih bjelanjkom, pospite krupnom solju i pecite na jakoj vatri da budu hrskavi.
Umjesto solju možete ih posuti sezamom, kimom, krupnim šećerom...