Recepti 08. rujna 2016.

Kakav početak dana! Pržene palačinke punjene piletinom i kukuruzom

Palačinke
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastična kombinacija sljubljena unutar hrskave palačinke

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1089

Palačinke

  • 165 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 25 g maslac, slani
  • 250 ml pileći temeljac
  • 200 g kukuruz u slanoj vodi
  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 6 kriška slanina suha, masna
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica ružmarin
  • 1 mala žlica sušeni timijan
  • 25 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • papar

Prženje

  • 6 žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 g krušne mrvice
  • 1 prstohvat crvena paprika
  • 1 prstohvat kurkuma
  • 1.50 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. Za palačinke uspite brašno i sol u zdjelu. Dodajte jaje, umiješajte ga i postupno ulijevajte mlijeko sve dok ne dobijete glatku smjesu. ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  2. Za nadjev otopite maslac u tavi i uspite brašno. Maknite s vatre i postupno dodajte temeljac. Vratite na vatru i pustite da krčka nekoliko minuta. Dodajte piletinu narezanu na trake, slaninu, kukuruz, češnjak i začine pa pustite da krčka dok se piletina ne skuha.
  3. Ispecite palačinke, nadjenite ih, a rubove premažite jajem i pospite s malo brašna. Presavinite palačinke u oblik polumjeseca i zalijepite rubove.
  4. Za paniranje brašno začinite solju i paprom. Istucite jaje te pripremite krušne mrvice koje možete začiniti mljevenom paprikom i kurkumom. Zagrijte ulje, uvaljajte palačinke u brašno, jaje pa u mrvice i ispržite ih. Kratko ocijedite na kuhinjskom ručniku. Odmah poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.