gastro postao
Umočite cvjetove u tijesto, lagano popržite u tavi do zlatne boje i jednostavno uživajte
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica sol
- 0.75 šalica voda
- 1 kom jaje kokošje
- 1 šalica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 1 kom ljutika
- 3 žlica mješavina suhih začina
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Za pripremu tijesta izmiješati brašno, sol i toplu vodu u većoj zdjeli. Ostaviti da odstoji sat vremena. Prije umakanja cvjetova u tijesto umiješati jaje.
- Za pripremu nadjeva pomiješati jaje, sir, ljutiku ili luk, začine, sol i papar da se svi sastojci sjedine.
- Prije nadjevanja cvjetova potrebno je napraviti prorez po dužini svakog cvijeta i odstraniti prašnik. Pomoću žličice staviti malu količinu nadjeva u svaki cvijet i zaokrenuti latice kako nadjev ne bi ispao van.
- Zagrijati ulje u većoj tavi, svaki cvijet umočiti u tijesto pa staviti u tavi. pržiti 2-3 minute do zlatne boje, a zatim okrenuti pa pržiti još 1-2 minute.