Recepti 13. listopada 2014.

Prženi cvjetovi tikvica

Prženi cvjetovi tikvica
gastro postao gastro.24sata.hr
Umočite cvjetove u tijesto, lagano popržite u tavi do zlatne boje i jednostavno uživajte

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.75 šalica voda
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 šalica sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 1 kom ljutika
  • 3 žlica mješavina suhih začina
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Za pripremu tijesta izmiješati brašno, sol i toplu vodu u većoj zdjeli. Ostaviti da odstoji sat vremena. Prije umakanja cvjetova u tijesto umiješati jaje.
  2. Za pripremu nadjeva pomiješati jaje, sir, ljutiku ili luk, začine, sol i papar da se svi sastojci sjedine.
  3. Prije nadjevanja cvjetova potrebno je napraviti prorez po dužini svakog cvijeta i odstraniti prašnik. Pomoću žličice staviti malu količinu nadjeva u svaki cvijet i zaokrenuti latice kako nadjev ne bi ispao van.
  4. Zagrijati ulje u većoj tavi, svaki cvijet umočiti u tijesto pa staviti u tavi. pržiti 2-3 minute do zlatne boje, a zatim okrenuti pa pržiti još 1-2 minute.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.