Recepti 13. listopada 2014.

Prženi grah

gastro postao gastro.24sata.hr
Grah skuhajte, popržite na tavici i stavite na njega sir

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 225 g trešnjevac
  • 1 kom lovorov list
  • 6 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • sir tilzit
  • salata, zelena

Priprema

  1. Grah namačite po noći u mnogo hladne vode. Druga mogućnost je da stavite grah u hladnu vodu, pustite da provri i neka kuha 10 minuta. Pokrijte i odložite na 1 sat. Promijenite vodu, dodajte lovorov list i pustite da provri. Kuhajte na jakoj vatri barem 10 minuta. Pokrijte u kuhajte 2 sata na laganoj vatri 2 sata ili dok grah sasvim ne omekša. Ocijedite grah i spremite malenu količinu tekućine od kuhanja. Bacite lovorov list.
  2. Zagrijte ulje u tavi debelog dna. Dodajte grah i dok se prži gnječite ga stražnjom stranom žlice. Nemojte previše gnječiti-otprilike 1/3 graha bi trebala ostati cijela. Začinite solju i paprom prema ukusu.
  3. Raširite grah po tavi i upržavajte dok se dno ne ukruti, ali ne smije potamnjeti. Okrenite grah i pržite s druge strane.
  4. Pospite sirom i pržite dok se sir ne rastopi.

Grah skuhajte, popržite na tavici i stavite na njega sir

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.