gastro postao
Grah skuhajte, popržite na tavici i stavite na njega sir
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 225 g trešnjevac
- 1 kom lovorov list
- 6 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- sir tilzit
- salata, zelena
Priprema
- Grah namačite po noći u mnogo hladne vode. Druga mogućnost je da stavite grah u hladnu vodu, pustite da provri i neka kuha 10 minuta. Pokrijte i odložite na 1 sat. Promijenite vodu, dodajte lovorov list i pustite da provri. Kuhajte na jakoj vatri barem 10 minuta. Pokrijte u kuhajte 2 sata na laganoj vatri 2 sata ili dok grah sasvim ne omekša. Ocijedite grah i spremite malenu količinu tekućine od kuhanja. Bacite lovorov list.
- Zagrijte ulje u tavi debelog dna. Dodajte grah i dok se prži gnječite ga stražnjom stranom žlice. Nemojte previše gnječiti-otprilike 1/3 graha bi trebala ostati cijela. Začinite solju i paprom prema ukusu.
- Raširite grah po tavi i upržavajte dok se dno ne ukruti, ali ne smije potamnjeti. Okrenite grah i pržite s druge strane.
- Pospite sirom i pržite dok se sir ne rastopi.
Grah skuhajte, popržite na tavici i stavite na njega sir