gastro postao
Bogato predjelo koje će se poigrati s vašim nepcem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 396
Salata
- 6 kriška ciabatta
- 200 g kozji sir
- 60 g salata, zelena
Umak
- 30 g lješnjak ,suhi
- 4 žlica peršin, list
- 1 režanj češnjak
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1 žlica vinski ocat
Priprema
- Prvo napravite umak. U mikser ili usitnjivač hrane stavite lješnjake i ostale namirnice za salatu te ih usitnjavajte oko 15 minuta. Prebacite umak u malu tavu za pirjanje i pirjajte vrlo polagano.
- U međuvremenu prepržite kriške kruha samo s jedne strane. Stavite komad kozjeg sira na nepoprženu stranu svake kriške. Tako posloženo stavite 1-2 minute na prethodno zagrijan roštilj, sve dok sir ne dobije zlatnu boji i ne postane mjehurast.
- Podijelite listove salate na 6 tanjura, na njih stavite tost sa sirom i ukrasite, ukoliko to želite, naribanom narančinom koricom. Poslužite s toplim umakom koji možete preliti preko pržolica ili poslužiti odvojeno.
Izvor 'Kuharica za dijabetičare', Profil