Recepti 13. listopada 2014.

Punč kocke

gastro postao gastro.24sata.hr
Čitateljica Jasmina Vlah predstavila nam je recept za punč-kocke

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 461

Biskvit

  • 4 kom jaje kokošje
  • 200 g šećer, kristal
  • 130 g maslac, neslani
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 kom prašak za pecivo
  • 170 g orah, mljeveni
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica tamni rum

Preljev

  • 1 dl voda
  • 150 g šećer, kristal
  • 1 dl tamni rum

Priprema

  1. Četiri žumanjka izmiksajte sa šećerom, dodajte maslac sobne temperature, brašno pomiješano s praškom za pecivo, orahe i mlijeko s rumom.
  2. Istucite snijeg od četiriju bjelanjka pa ga umiješajte kuhačom) u biskvit. Namažite lim maslacem, izlijte biskvit te ga pecite 15–20 min na 180°c.
  3. Neka zakuha voda sa šećerom pa dodajte rum. Prelijte kolač preljevom. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite strugotinama od bijele čokolade.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.