gastro postao
Čitateljica Jasmina Vlah predstavila nam je recept za punč-kocke
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 461
Biskvit
- 4 kom jaje kokošje
- 200 g šećer, kristal
- 130 g maslac, neslani
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 kom prašak za pecivo
- 170 g orah, mljeveni
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica tamni rum
Preljev
- 1 dl voda
- 150 g šećer, kristal
- 1 dl tamni rum
Priprema
- Četiri žumanjka izmiksajte sa šećerom, dodajte maslac sobne temperature, brašno pomiješano s praškom za pecivo, orahe i mlijeko s rumom.
- Istucite snijeg od četiriju bjelanjka pa ga umiješajte kuhačom) u biskvit. Namažite lim maslacem, izlijte biskvit te ga pecite 15–20 min na 180°c.
- Neka zakuha voda sa šećerom pa dodajte rum. Prelijte kolač preljevom. Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite strugotinama od bijele čokolade.
Izvor Skuhatćute