gastro postao
Pošto je sezona paprike, možemo ju pripremiti na razne načine, evo jedan od meni najdražih.
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 250 g mljevene junetine
- 1 kom luka
- 4 režanj češnjaka
- 1 žličica pasirane rajčice
- 1 kom kiselo vrhnje
- 100 g topljvoga sira
Priprema
- Izdinstati crveni i bijeli luk, te dodati meso, začiniti i pirjati dok ne promijeni boju. Zatim dodati kašikicu pasirane rajčice uz malo vode, te dobro promiješati i reducirati.
- Papriku prepoloviti, te očisitti od sjemenki.
- Kada se meso reduciralo, te je voda isparila, napuniti papriku, mesom, (po želji zaljutiti čilijem), dodati kiselo vrhnje, te sir na kraju. -prije slaganja u posudu za pečenje, istu premazati uljem.
- peći 30 minuta na 180° C. Dobar tek! :)
Pošto je sezona paprike, možemo ju pripremiti na razne načine, evo jedan od meni najdražih.