Recepti 14. srpnja 2015.

Punjena paprika

Punjena paprika
gastro postao gastro.24sata.hr
Pošto je sezona paprike, možemo ju pripremiti na razne načine, evo jedan od meni najdražih.

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 250 g mljevene junetine
  • 1 kom luka
  • 4 režanj češnjaka
  • 1 žličica pasirane rajčice
  • 1 kom kiselo vrhnje
  • 100 g topljvoga sira

Priprema

  1. Izdinstati crveni i bijeli luk, te dodati meso, začiniti i pirjati dok ne promijeni boju. Zatim dodati kašikicu pasirane rajčice uz malo vode, te dobro promiješati i reducirati. Punjena paprika | Author: jolethechef foto: jolethechef
  2. Papriku prepoloviti, te očisitti od sjemenki. Punjena paprika | Author: jolethechef foto: jolethechef
  3. Kada se meso reduciralo, te je voda isparila, napuniti papriku, mesom, (po želji zaljutiti čilijem), dodati kiselo vrhnje, te sir na kraju. -prije slaganja u posudu za pečenje, istu premazati uljem. Punjena paprika | Author: jolethechef foto: jolethechef
  4. peći 30 minuta na 180° C. Dobar tek! :) Punjena paprika | Author: jolethechef foto: jolethechef

Pošto je sezona paprike, možemo ju pripremiti na razne načine, evo jedan od meni najdražih.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.