gastro postao
Jabuke napunite cimetom, maslacem i grožđicama, umotajte ih u lisnato tijesto i zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 300
Potrebno vam je
- 250 g lisnato tijesto
- 4 kom jabuka (mesnati dio)
- 25 g grožđice
- 25 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 25 g maslac, slani
- 0.24 mala žlica mljeveni cimet
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Razvaljajte tijesto i izrežite 4 veća kruga. U sredinu svakoga kruga stavite oguljene jabuke kojima ste izdubili sredinu.
- Pomiješajte grožđice, maslac i cimet pa jednaku količinu stavite u sredinu svake jabuke. Zatim jabuke umotajte u tijesto i premjestite u lim na papir za pečenje. Da se ne rastvori, spoj tijesta premažite jajem pa pecite 25 min na 220°c.
Jabuke napunite cimetom, maslacem i grožđicama, umotajte ih u lisnato tijesto i zapecite u pećnici
Izvor Skuhatćute