Recepti 15. studenoga 2016.

Iznenađenje: Punjene jabuke u lisnatom tijestu

jabuke u lisnatom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jabuke napunite cimetom, maslacem i grožđicama, umotajte ih u lisnato tijesto i zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 300

Potrebno vam je

  • 250 g lisnato tijesto
  • 4 kom jabuka (mesnati dio)
  • 25 g grožđice
  • 25 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 25 g maslac, slani
  • 0.24 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Razvaljajte tijesto i izrežite 4 veća kruga. U sredinu svakoga kruga stavite oguljene jabuke kojima ste izdubili sredinu.
  2. Pomiješajte grožđice, maslac i cimet pa jednaku količinu stavite u sredinu svake jabuke. Zatim jabuke umotajte u tijesto i premjestite u lim na papir za pečenje. Da se ne rastvori, spoj tijesta premažite jajem pa pecite 25 min na 220°c.

Jabuke napunite cimetom, maslacem i grožđicama, umotajte ih u lisnato tijesto i zapecite u pećnici

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.